29 DKK delivery in Denmark / Secure payment / Fast delivery

the page for answers.

You maybe wondering if Saycoffee is any good.

What sets Saycoffee apart from other companies? This sitand you’ve arrived at this very webpage for answers, then we are delighted to tell you—but we should probably warn you that we are not going to be able to do so in just a few succinct sentences. Which is why we made an entire website for you. At least it’s a good one

Is Saycoffee any good?

“It is our mission to create personal and authentic coffee experiences. Experiences that unite coffee farmers with coffee drinkers and enhance sustainable development in the coffee industry. Through respect, transparency and dialogue, ØNSK will leave a positive impact on the farmer, customer and planet.”

How do I make awesome coffee?

We don’t work like others might do. We roast coffee beans in our own premises on a very small scale. We test and taste and make adjustments. Once we are happy about a certain taste or nuance we talk to bigger roasting setups in Denmark, Italy or Holland. Here we can scale up the profile but for the “masses”. 

Whats the best coffee for Espresso, Filter etc?

Vi anbefaler, at læse om vores kaffe her på hjemmesiden. Under hver kaffe kan du læse hvad vi anbefaler den kan anvendes til. Alle vores bønner kan dog anvendes til alle bryggemetoder. Det kommer kun an på hvordan de bliver kværnet og efterfølgende brygget. Men selvfølgelig har vi vores favoritter til de forskellige bryggemetoder

What's best? Light, Medium or Dark

Ved lysristet kaffe har bønnerne en lysebrun farve og tør overflade. Fordi opvarmningen ikke har været lige så massiv som ved de mørkere profiler, vil syreindholdet i bønnerne væregodt bibeholdt. Det giver de færdigristede bønner et højt syreindhold, som bevarer kaffens oprindelige egenskaber og særlige smagsnoter.Lysristede bønner har typisk en sødlig, nærmest frugtagtig, duft. Samtidig får de en let “fylde”, som gør, at nogle kaffedrikkere lige skal vænne sig til en meget anderledes oplevelse, end det billige stads, man kan købe nede i supermarkedet.Endelig er koffeinindholdt i lysristede bønner også højere end ved de mørkere profiler.

Tager vi den trinnet videre og mellemrister bønnerne, bliver farven naturligt nok mørkere (den er stadig tør).Da opvarmningen ved denne profil er kraftigere end ved lys ristning, bliver balancen mellem fylden og syren i smagen mere balanceret. Det betyder også, at man går lidt på kompromis med kaffebønnernes oprindelige egenskaber, men det er jo en smagssag, hvad man foretrækker.Du vil også kunne ane en let sødme i smagen, fordi syren ikk er lige så fremtrædende som ved en lys ristning. Bønnerne vil populært sagt få en “mørkere” smag. Fylden ved denne ristningsprofil er mere udtalt, og derfor vil det for mange være et godt kompromis, når man skal i gang med at prøve rigtig kvalitetskaffe.Koffeinindholdet er mindsket en del i forbindelse med den kraftigere opvarmning. Derfor har mellemristede kaffebønner et medium indhold af koffein.

Her får du kaffebønner med en betydeligt mørkere smag (altså mere fylde), da den længere ristning påvirker smagen og aromaen. Syren forsvinder gradvist under ristningen bliver erstattet af en let krydret smag med en bittersød eftersmag.Overordnet set vil både smag og aroma være kraftigere end ved de lysere ristninger. Derfor er der også mange, der foretrækker denne risteprofil, da den minder mere om billig kaffe. Det sagt er der dog en verden til forskel, når ristningen er gjort ordentligt med gode råbønner!Koffeinindholdet holder sig stadig på et medium, ligesom med en mellemristet profil.

How do I cancel an order?

Contact us on sales@saycoffee.dk and describe your request. You can also call us on +45 50847263. We promise to pick up the phone as fast as we can. If we dont pick up immediately we will definately call you back.

How long can my coffee last?

Vi anbefaler at vores kaffe kværnes og drikkes indenfor de første 3 måneder. Det kan sagtens holde sig længere i ubrudt emballage, men kaffe vil miste aroma, smag og kraft med tiden.
Opbevar din kaffe i den pose vi har pakket den i. Den kan genlukkes nemt ( vigtigt at den er helt lukket til ) og har en ventil der tillader kaffen at komme af med de gasser den stadig afgiver efter ristning.

What do i do with all my coffeegrounds?

Læs evt vores blog om emnet.